top of page

– Har fått oppfylt drømmene mine


Som lærling og etter hvert fast ansatt i Polaris Trykk, har Enzo Mehripor sikret seg en fast jobb med varierte arbeidsoppgaver og ikke minst; gode betingelser. Nå håper han flere velger samme retning som ham.

Polaris Trykk er et av landets ledende trykkerikonserner, og står blant annet for produksjonen av halvparten av Norges papiraviser. De har syv trykkerier – fra Alta i nord til Arendal i sør – og det de alle har til felles er at de trenger motiverte lærlinger.

– Jeg tror ikke folk har så mye kjennskap om trykkeribransjen – da hadde det nok vært mange flere som søkte seg hit, sier Enzo Mehripor, som kom til Polaris Trykk som lærling i 2019.

– For min del var det slik også. Jeg visste ingenting om denne bransjen før en lærer på Byåsen tipset meg om mulighetene her. Så da slengte jeg inn en søknad, og det er jeg veldig glad for i dag, legger han til.


Gode utviklingsmuligheter

På det tidspunktet gikk Enzo på industriteknologilinja på Byåsen videregående skole. Han startet med en sommerjobb hos Polaris Trykk sommeren 2019 før lærlingetiden startet i september samme år. – Det var fint å komme inn som vikar her i sommerferien. Jeg ble tatt godt imot av alle som jobber her, og det var kjekt å få et inntrykk av hva som ventet meg som lærling, sier Enzo.

Inntrykket av arbeidsoppgavene var veldig godt, forteller han.

– Jeg er veldig bilinteressert og drømte om å bli mekaniker, men der er arbeidsdagene ganske ensformige. Det som tiltrakk meg med Polaris Trykk er den store variasjonen av arbeidsoppgaver. Her står man ikke bare ved en dreiebenk eller en CNC-maskin dag ut og dag inn, forteller han.


Martin Asbøll startet hos Polaris Trykk i 2009 som vikar. Han sier seg enig med Enzo.

– At det er utfordrende og varierte arbeidsoppgaver, er viktig. Noen dager er selvsagt mer statiske enn andre, men du får hele tiden variasjon, sier Martin.

– Men det som også er viktig for meg er at jeg har muligheten til å utvikle meg. Der er Polaris Trykk veldig fremoverlent. Jeg har blant annet tatt to fagbrev gjennom bedriften og rykket opp i gradene. Har du lyst til å utvikle deg, så får du sjansen, sier Martin, som i dag har tittelen førsteoperatør.

Stor maskinpark

Lars Inge Storleer, HR-sjef i Polaris Trykk, forteller at behovet for lærlinger er stort, og at det er gode muligheter for dem når lærlingtiden er over.


HR-sjef Lars Inge Storleer i Polaris Trykk forteller at fremtidsutsiktene til lærlingene er svært gode.

– Det kommer selvsagt helt an på lærlingen, men mulighetene for å få fast jobb etterpå er veldig stor. Vi er inne i et generasjonsskifte og forventer et stort naturlig frafall med tiden, og derfor trenger vi mange flinke folk i tiden fremover, sier Storleer.

Om du vil prøve lykken et annet sted i en annen bransje etter lærlingtiden, så kommer du også til å stille sterkt.

– Vi har en stor maskinpark og et vidt spenn i arbeidsoppgaver. Her må du skru, vedlikeholde, justere, reparere og styre store maskiner, kjøre truck og varer. Du får en stor multikompetanse, og blir mer eller mindre en ekspert på industriell produksjon, forklarer Storleer.

Enzo forteller at denne brede kompetansen var også en av grunnen til at han endte opp som lærling hos Polaris Trykk.

Jeg var i dialog med opplæringskontoret, som fortalte meg om mulighetene dette gir meg i tiden fremover. Jeg tenker ikke på å bytte jobb, jeg stortrives her, men det er fint å bygge en så solid kompetanse og erfaring med tanke på fremtiden, sier han.

Som lærling har Enzo prøvd seg på maskinene i hver avdeling. Der fikk han også en egen mentor for hver avdeling. Opplæringen var veldig god, og det er lett å få hjelp hvis man lurer på noe. Det er så mye kompetanse i Polaris Trykk, og den deler de gjerne med lærlingene. Arbeidsmiljøet er veldig godt, sier han.


Polaris Trykk har syv trykkerier, som blant annet trykker 110 forskjellige avistitler.

God lønn

Etter lærlingtiden fikk Enzo fast jobb i Polaris Trykk i november 2021.

– Det føles utrolig godt å få fast jobb, sier han med et smil.

I tillegg til gode kolleger og varierte arbeidsoppgaver er det en annen viktig grunn til at han trives så godt hos Polaris Trykk.

– Lønna og betingelsene er svært gode. Selv som lærling tjente jeg veldig bra. Jeg har ingen kompiser som tjener bedre enn meg.

Med fast jobb, gode betingelser og null studielån er 22-åringen godt rustet for fremtiden.

– Nå har jeg nettopp fått finansieringsbevis fra banken og er på boligjakt. Det hadde jeg ikke klart uten jobben her på Polaris Trykk. En etter en går drømmene mine i oppfyllelse, sier Enzo.

Han og Martin er klar på at flere lærlinger burde få øynene opp for bransjen og Polaris Trykk.

– Uten tvil! Her får du en variert jobb der du bygger mye kompetanse, hyggelige kolleger, varierte dager og ikke minst svært gode betingelser. Det er et kjempested å starte karrieren sin på, sier Enzo og Martin avslutningsvis.

Comments


bottom of page